h1

Hipopressius

 

Abdominals Hipopressius


CLASSES REGULARS

Divendres de 11 a 12h

Dijous de 17:45 a 18:45h 

Dilluns de 19 a 20h

 

Formulari inscripció online

 

 


TALLERS

Introducció a la gimnàstica abdominal hipopressiva | Dissabte 10 Febrer de 11h a 13h  

En aquest taller coneixeràs  els principis bàsics, tan teòrics com pràctics, del Mètode Hipopressiu i aprendràs com reprogramar la faixa abdominal fent que recuperi la seva correcta funcionalitat. Inclou test de competència de la faixa abdominal, amb el qual podrem valorar la seva funcionalitat.

Preu: 40€ 

 

Aprofundiment a la gimnàstica abdominal hipopressiva | Dissabte 10 Març de 11h a 13h

En aquest taller d’hipopressius repassarem i practicarem la tècnica bàsica del Mètode Hipopressiu, introduïnt nous exercicis d’hipopressius estàtics. Dirigit a aquelles persones que heu fet el curs d’introducció o que ja coneixeu la tècnica hipopressiva.

Preu: 40€ 

 

Formulari inscripció Taller Hipopressius N1

 

 

Les tècniques hipopressives van ser creades a la dècada dels 80 pel Doctor en Ciències de la Motricitat i especialitzat en rehabilitació Marcel Caufriez com una alternativa per aconseguir una tonificació de la musculatura abdominal de les dones en el postpart, atès que les tècniques d’enfortiment emprades fins el moment comportaven un enorme risc de provocar alteracions de l’estàtica pelviana.

Des del seu descobriment Marcel Caufriez ha anat desenvolupant aquestes tècniques fins a crear el “Mètode Hipopressiu Marcel Caufrier” que té diverses aplicacions en l’àmbit de la salut, la prevenció i l’esport. L’any 2005 Piti Pinsach, de la mà del Dr. Caufriez, s’endinsa en l’àmbit del que en aquell temps es va donar a conèixer com “Gimnàstica Abdominal Hipopressiva” (GAH).

A partir d’aquest moment, Piti Pinsach comença el seu camí dins d’aquest sector convertint-se en peça imprescindible en la divulgació de les tècniques hipopressives i canalitzant l’acostament d’aquestes tècniques a l’àmbit de la prevenció, l’exercici físic i el fitness. És l’any 2014 i ha nascut el “Institut Internacional de Hipopressius i teràpies físiques”.

Pinsach i Rial juntament amb el seu equip de professionals han creat la primera plataforma flexible, moderna i innovadora des de la qual es continua desenvolupant i investigant en l’àrea de les tècniques hipopressives i les teràpies físiques.

 

Què són?

Els Hipopressius o la Gimnàstica Abdominal Hipopressiva (GAH) són exercicis posturals i respiratoris que aconsegueixen una disminució de la pressió intraabdominal, combinant una respiració específica (apnea) amb el control de l’abdomen.

En els seus inicis eren només postures estàtiques aplicades a la terapia postpart (hipopressius estàtics). Posteriorment es van incloure exercicis en moviment i amb seqüències més complexes, amb un objectiu preventiu i no només terapèutic, en la sala de fitness i en l’esport (hipopressius dinàmics).

La seva pràctica sistemàtica ajuda a reprogramar la faixa abdominolumbar amb l’objectiu de recuperar la seva funcionalitat  i evitar patologies com la incontinència urinària, la caiguda d’òrgans interns o les hèrnies -per citar algunes disfuncions- al temps que millora notablement els peràmetres respiratoris i l’estètica al disminuir el perímetre de la cintura.

 

Objectius

La musculatura de la faixa abdominal i del sòl pelvià tenen la funció de sostenir els òrgans interns de la cavitat pelviana (bufeta, uretra, matriu, recte) garantint una bona estavilitat lumbopelviana i mantenint la continència urinària. Són diversos els motius pels quals es veu debilitada aquesta musculatura: interven factors com l’edat, l’embaràs i el part, esports d’impacte, mals hàbits posturals, …

 

Beneficis

  • És un exel.lent mètode per a la recuperació postpart.
  • Reducció del perímetre abdominal.
  • Disminució o desaparició de les pèrdues d’orina.
  • Reducció o prevenció dels prolapses, corregint o evitant el descens dels òrgans interns.
  • Prevenció de tot tipus d’hèrnies (abdominals, inguinals, discals, … ). 
  • Millora de les curvatures de la columna vertebral (escoliosis, hipercifocis, hiperlordosis).
  • Reducció dels mals d’esquena (lumbàlgies, dorsàlgies i altres).
  • Millora en la postura i l’equilibri corporal.
  • Millora de la funció sexual tant en homes com dones, augmentant la sensibilitat i la intensitat dels orgasmes.
  • Millora la funció respiratòria, potenciant la musculatura inspiradora i expiradora.

 Imparteix: Cristina Mogas, formada amb “The Internacional Hipopressive Institute” amb la tècnica hipopressiva “Low Pressure Fitness” de la mà de Piti Pinsach & Tamara Rial.  

Cristina Perfil

.

.

.

.

.

3 fondo transparent