h1

Stretching Global Actiu (SGA)

SGA 3

.

Dilluns de 20:15 a 21:15h

Per les classes individuals i personalitzades cal concertar hora.

Formulari inscripció online

El Stretching Global Actiu (SGA) és l’aplicació de la RPG (Reeducació Postural Global) en el camp de la Gimnàstica i de l’Esport, tant d’oci com d’alta competició, que basat en l’evolució de les autopostures d’estirament és una eina eficaç per millorar el rendiment muscular així com per prevenir lesions, essent el mètode d’autoestirament més efectiu per a una gimnàstica de manteniment i després de finalitzar un tractament de rehabilitació.

A diferencia del stretching tradicional que estira els músculs de manera independent i aïllada, des d’un punt de vista analític i individual, el Stretching Global Actiu (SGA) es basa en postures globals prolongades, progressives i suaus, acompanyades d’un patró respiratori concret. Per tant, estem parlant d’una pràctica d’estirament que treballa sobre els músculs estàtics o posturals de manera global, és a dir, estirant tota la cadena muscular com si fós una goma elàstica, des d’un extrem a l’altre.

Les cadenes musculars de l’estàtica són les responsables de mantenir les nostres funcions hegemòniques assegurades, essencials per la supervivencia de l’espècie, com la respiració, l’alimentació, bipedestació… Quan aquestes cadenes musculars es veuen afectades, sigui per sobrecàrrega, moviments repetitius, males postures, contractures, lesions o causes diverses, es produeïx un desequilibri a la cadena provocant un escurçament muscular i la conseqüent pèrdua d’eficàcia.

El Stretching Global Actiu (SGA) el formen vuit families de postures mitjançant les quals posarem aquestes cadenes musculars escurçades en extensió de manera progressiva i amb una actitut activa. Les progressions van cap a posicions cada vegada més excèntriques, acompanyades de contraccions musculars isomètriques de baixa intensitat, i en algunes postures una contracció isotònica excèntrica, orientada en totes les amplituts articulars al mateix temps. Així com d’una respiració diafragmàtica, conscient i relaxada, alliberadora de tensions. Anirem guanyant en l’estirament de manera gradual, evitant dolors, sense bloquejos.

  • Tota la pràctica es realitza amb la musculatura en fred, mai en calent després d’una activitat esportiva.
  • La seva pràctica no té cap contraindicació, sempre que es realitzin correctament les postures i siguin guiades per una professional formada en SGA.
  • Es pot practicar en totes les edats des dels 7 als 90 anys.
  • Indicat per a corregir la postura, millorar el bloqueig respiratori, guanyar elasticitat muscular i flexibilitat articular, millorar el rendiment esportiu, prevenir lesions recurrents, combatre l’escurçament i la rigidesa muscular, prevenir o disminuir dolors musculars i articulars … En definitiva, per millorar la nostra qualitat de vida.

Imparteix Cristina Mogas, instructora de Stretching Global Actiu – SGA® certificada per Philippe E. Souchard, Université de Thérapie Manuelle – U.I.P.T.M i formada per Dr.Aittor Loroño, Instituto Terapias Globales – I.T.G, especialista en R.P.G.

Cristina Perfil

3 fondo transparent